A Nagy Medve újra támad : a baltikumi hadjárat

Szerző
Winkler, William G.

Jelzet: W 79

Lélegzetelállítóan merész írói kaland a true crime mesterétől. Winkler – most először a közelmúlt helyett a jövőbe nézve – az ukrajnai háborút követő újabb orosz hadjáratról „tudósít”.

Oroszország célpontja ezúttal az ötven éven át szovjet uralom alatt álló Észtország. A két katonai világhatalom újból akcióba lép, s az amerikai Spencer Keller és a szép észt hadnagynő, Katrina szerelmi drámája összefonódik a baltikumi hadjárat ijesztő valószerűséggel kibontakozó eseményeivel. Azt már megtanulta Európa, hogy a felelős politikusok és tábornokok habozása, a demokratikus intézmények sokszor elavult működési rutinjához való ragaszkodás milyen súlyos következményekhez vezet. De mi történik ezután? Mi történik, ha az egyik fél nem respektálja a demokráciát, nem ismeri a könyörületet, csak a célt: az egykori szovjet birodalom újjáépítését és az egykori csatlósok visszaterelését egy új vasfüggöny mögé?

Sikoltó felkiáltójel az egykori szovjet befolyási övezethez tartozó országok, köztük Magyarország minden polgára számára: ha Európa és a Nyugat nem tesz erélyes és megfontolt lépéseket a Nagy Medve feltartóztatására, akkor kivédhetetlen az Armageddon, vagy legjobb esetben az újabb, akár több évtizedes hidegháború.

Forrás: moly.hu