Programjaink

Az Országos Széchényi Könyvtár Corvina-kiállításán jártunk

Az Úr 2018. évében, annak is november 24-dik napjának ködös reggelén vonatra szálltunk, és megtekintettük az nagy székesfővárosunk hírös könyvtárának kiállítását. Köszönjük Zsupán Edina kurátor tárlatvezetését! Sok-sok élménnyel gazdagabban tértünk haza.

oszk

 

oszk2

 

oszk3

2018. október 5-től Ajka látta vendégül a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítását, amelyet Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából állítottak össze. Olvasókörünk is meglátogatta az interaktív tárlatot.

arany-busz

 

Arany-busz2

 

Arany-busz3

Megjelent a tatabányai megyei könyvtár online újságja, a KemLib 2018/5-6. száma. Ennek Kitekintő rovatában egy cikket olvashatnak könyvtárunk olvasóköréről!

http://www.jamk.hu/letoltesek/files/Kemlib-2018-05-06.pdf


2018. június 9-én újra Budapestre utaztunk, ahol a 89. Ünnepi Könyvhét, illetve a Margó Irodalmi Fesztivál programjai között válogattunk. Még a zord időjárás és az eső sem szeghette kedvünket: esernyőinkhez ragaszkova bolyongtunk a Vörösmarty tér sátrai és kincsei között, folyamatosan kedvenc szerzőinkbe botolva. Innen a már csak szitáló égi áldásban átsétáltunk a PIM-be, ahol meglepődve és hitetlenkedve jártuk végig a rendkívül színvonalas „A kép-mutogató – Arany János és a spiritizmus” című időszaki kiállítást.

Játék a PIM tárlatán

 

Csoportkép a PIM-ben

2018. május 16-án egy kellemes, családias hangulatú találkozó keretében megünnepeltük első születésnapunkat!

Születésnapi tortánk

2018. április 11-én csatlakoztunk a "Posztolj egy verset az utcára!" országos mozgalomhoz. Márai Sándor: Dalocska című költeményét osztottuk meg a járókelőkkel.

Verset posztoltunk

Az első olvasóköri kirándulás: 2017. november 11-én Budapestre utaztunk, ahol a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely és a Petőfi Irodalmi Múzeum meglátogatása mellett a karácsonyi vásárba is bekukkantottunk.

Kirándulás

2017. május 17-én tartottuk "alakuló ülésünket".

Az olvasókör alakuló ülése