70 éves jubileumok

2024-ben nemcsak a Városi Könyvtár, hanem a diafilm és Pöttyös Panni is 70 esztendős lett. Ennek kapcsán a Bogáncs gyermekkönyvtár vetítéssel egybekötött foglalkozást tart ÓVÓDÁS CSOPORTOKNAK, kizárólag ELŐZETES BEJELENTKEZÉS után!!! Részletek a plakáton!

 

Állatbarát Könyvtár Program

Az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány 2024-ben elindította az Állatbarát Olvasó Kihívást, amelynek célja, hogy a pedagógusokat és a szülőket ösztönözze arra, hogy 12 hónap alatt 12 állatokkal vagy állatvédelemmel kapcsolatos könyvet olvassanak el közösen. Ehhez kapcsolódva az Alapítvány kezdeményezésére létrejött az Állatbarát Könyvtár Program, amelyhez mi is csatlakoztunk.

Ismeretterjesztő TOP10

Minden évben elkészítjük az előző évi kölcsönzések alapján azt a listát, amelyből kiderül, mely könyveket vittétek ki a legtöbbször a gyermekkönyvtárból. A 2023-as év legtöbbet kölcsönzött ismeretterjesztő kötetei itt láthatók:

Gyk szak

 

Szépirodalmi TOP10

Minden évben elkészítjük az előző évi kölcsönzések alapján azt a listát, amelyből kiderül, mely könyveket vittétek ki a legtöbbször a gyermekkönyvtárból. A 2023-as év legtöbbet kölcsönzött szépirodalmi kötetei itt láthatók:

Gyk szép

 

Gyakran kérdezitek tőlünk

Kedves Gyerekek! Kedves Szülők!

Számtalanszor hívnak olvasóink bennünket telefonon, küldenek üzenetet, lépten-nyomon megállítanak bennünket az utcán kérdéseikkel. Igyekeztünk és igyekszünk ezekre legjobb tudásunk és a rendelkezésünkre álló információk birtokában válaszolni, de vannak olyan kérdések, amelyek nagyon sokszor előfordulnak. Ezeket szedtük – válaszokkal együtt – most csokorba.

**************************************************

Mikor van nyitva a könyvtár?

Év közben az alábbi nyitvatartással várjuk olvasóinkat: