Találkozó Gárdos Péterrel!

2024. április 16-án (kedden) 17 órakor vendégünk lesz GÁRDOS PÉTER Balázs Béla-díjas filmrendező, író, aki nagy sikerű filmjei (Uramisten, Szamárköhögés, A skorpió megeszi az ikreket reggelire) mellett íróként is maradandót alkotott. Első könyve, a Hajnali láz, amelyben szülei történetét dolgozza fel, 36 országban jelent meg az utóbbi években.

Állatbarát Könyvtár Program

Az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány 2024-ben elindította az Állatbarát Olvasó Kihívást, amelynek célja, hogy a pedagógusokat és a szülőket ösztönözze arra, hogy 12 hónap alatt 12 állatokkal vagy állatvédelemmel kapcsolatos könyvet olvassanak el közösen. Ehhez kapcsolódva az Alapítvány kezdeményezésére létrejött az Állatbarát Könyvtár Program, amelyhez könyvtárunk is csatlakozott.

1%

Könyvtárunk alapítványa ebben az évben is tisztelettel várja adója 1%-át. Köszönjük!

1 százalék

 

Vendégeink lesznek 2024-ben!

2024. április 27-én 70 éves lesz Ajka város könyvtára!!!

Ebből az alkalomból számos programmal készülünk. Hogy tudjanak tervezni, tudják, kik látogatnak el meghívásunkra hozzánk, hoztunk egy kis beharangozót.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk - ugyanis még néhány szerzővel tárgyalunk...

Gyakran Ismételt Olvasói Kérdések

Kedves Olvasóink!

Számtalanszor hívnak bennünket telefonon, küldenek üzenetet, lépten-nyomon megállítanak bennünket az utcán kérdéseikkel. Igyekeztünk és igyekszünk ezekre legjobb tudásunk és a rendelkezésünkre álló információk birtokában válaszolni, de vannak olyan kérdések, amelyek nagyon sokszor előfordulnak. Ezeket szedtük – válaszokkal együtt – most csokorba.

Sikerszerzőink

Minden évben elkészítjük az előző évi kölcsönzések alapján azt a listát, amelyből kiderül, mely szerzők könyveit kölcsönözték olvasóink a legtöbbször. 2023-ban az ő könyveiket keresték a leggyakrabban:

Sikerszerzők1

A legtöbb előjegyzést pedig az alábbi szerzők könyveire kérték könyvtárunkban:

TOP10 a szakirodalomból

Minden évben elkészítjük az előző évi kölcsönzések alapján azt a listát, amelyből kiderül, mely könyveket kölcsönözték olvasóink a legtöbbször. A 2023-as év legtöbbet kölcsönzött szakirodalmi (vagy tényirodalmi) kötetei itt láthatók:

TOP10 szak

 

TOP10 a szépirodalomból

Minden évben elkészítjük az előző évi kölcsönzések alapján azt a listát, amelyből kiderül, mely könyveket kölcsönözték olvasóink a legtöbbször. A 2023-as év legtöbbet kölcsönzött szépirodalmi kötetei itt láthatók:

TOP10 szépirodalom

 

 

Ajkai hírek az Arcanumban!

Örömmel és büszkén jelentjük be, hogy könyvtárunk sikeres pályázatának eredményeképpen az Ajkai Szó 1985-2022 közötti és az Ajkai Századok összes lapszáma ma bekerült az ARCANUM Digitális Tudománytárba.

A dokumentumok minden szava, kifejezése, személy- és helységnevei könnyen, gyorsan kereshetők, regisztráció és előfizetés után pedig le is tölthetők a találatok.

A lapok közvetlen linkje: https://adt.arcanum.com/hu/collection/HelyiLapok_Ajka/