Kalandregények

Egy kis lopás nem akadály?

Szerző
Beaton, M. C.

Jelzet: B 43

Beindult az üzlet! A vendégek egymásnak adják a kilincset a különleges londoni szállodában. Mert ilyen hotelt még nem látott a világ. Lady Fortescue nyitotta, akinek a neve ugyan elegáns, de pénzügyi gondjai egészen mindennaposak. Segítő csapata is csupán néhány lelkes, ám legatyásodott arisztokratából áll.

Micsoda pech, hogy egyikőjük sem ért a pénzügyekhez. Pedig a továbblépéshez sürgős tőkeinjekcióra lenne szükség.
Hitelfelvétel? Ugyan már! Jóval merészebb ötlettel rukkolnak elő: öltözzön útonállónak a félénk Miss Tonks, és szerezzen meg egy értékes nyakláncot gazdag, de önző nővérétől. Ám Miss Tonks tévedésből a sármos Lord Eston fogatát állítja meg. És ami ezután történik, arra senki se számíthatott…

Forrás: moly.hu
 

A boszorkány lánya

Szerző
Brackston, Paula

Jelzet: B 86

A sötét színekkel megfestett fantasy kedvelői örömmel vehetik kézbe Paula Brackston regényét, mivel abban mindent megtalálnak majd, ami e zsánerre jellemző: a sötét középkor bigott és brutális világát, boszorkányüldözést, sötét mágiát, átkokat, erőszaktevést, sorozatgyilkosságokat és különböző idősíkok között történő narratív átjárást.

A történet főszereplője egy fiatal lány, aki szegény családjával együtt a 17. század első harmadában éli sanyarú életét. Bess-nek nincs más élménye a világról, csupán az üldözés, az állandó bizonytalanság és az emberi brutalitás. A szerző történelmi fikcióként írta meg művét, tehát alapvetően egy késő középkori fantasy-világot képzeljünk el, amelyben meghatározó a boszorkányság.

1628-ban járunk. A kis Bess Hawksmith rémülten nézi végig, ahogy anyját boszorkányság miatt felakasztják. A történet ezt követően nem várt irányt vesz, Bess-t a sors egy sötét varázslóval, Gideonnal hozza össze, aki kihasználva a lány elesettségét, hatalmába keríti rögtön. Bess a varázsló társaságában a szenvedés mellett a férfi tudását is elsajátítja, épp amikor visszanyerné szabadságát, Gideon megátkozza: Bess halhatatlan lesz.

1888-at írunk. Dr. Elisabeth Hawkins sebészeti műtétekhez asszisztál, és közben egy különleges ügyben nyomoz: Londonban valaki sorra végez prostituáltakkal. Ki sejtheti még akkoriban, hogy Hasfelmetsző Jack a történelem egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosaként vonul be a történelem lapjaira?

2012-et mutat a naptár. Elizabeth visszavonultan él. Már szinte beletörődött, hogy a férfi hajdani átka alól sosem lesz szabadulása. De egy napon beállít hozzá egy fura tinédzserlány. És Elizabeth elkezdi tanítani őt…

Forrás: moly.hu
 

A Nagy Medve újra támad : a baltikumi hadjárat

Szerző
Winkler, William G.

Jelzet: W 79

Lélegzetelállítóan merész írói kaland a true crime mesterétől. Winkler – most először a közelmúlt helyett a jövőbe nézve – az ukrajnai háborút követő újabb orosz hadjáratról „tudósít”.

Oroszország célpontja ezúttal az ötven éven át szovjet uralom alatt álló Észtország. A két katonai világhatalom újból akcióba lép, s az amerikai Spencer Keller és a szép észt hadnagynő, Katrina szerelmi drámája összefonódik a baltikumi hadjárat ijesztő valószerűséggel kibontakozó eseményeivel. Azt már megtanulta Európa, hogy a felelős politikusok és tábornokok habozása, a demokratikus intézmények sokszor elavult működési rutinjához való ragaszkodás milyen súlyos következményekhez vezet. De mi történik ezután? Mi történik, ha az egyik fél nem respektálja a demokráciát, nem ismeri a könyörületet, csak a célt: az egykori szovjet birodalom újjáépítését és az egykori csatlósok visszaterelését egy új vasfüggöny mögé?

Sikoltó felkiáltójel az egykori szovjet befolyási övezethez tartozó országok, köztük Magyarország minden polgára számára: ha Európa és a Nyugat nem tesz erélyes és megfontolt lépéseket a Nagy Medve feltartóztatására, akkor kivédhetetlen az Armageddon, vagy legjobb esetben az újabb, akár több évtizedes hidegháború.

Forrás: moly.hu
 

Halálos dózis

Szerző
Vince Flynn nyomán írta Kyle Mills

Jelzet: M 68

Terroristák biológiai fegyverrel készülnek megölni több millió embert, miközben Amerika a történelme legmegosztóbb választására készül. A politikusok kizárólag a hatalom megszerzésével vannak elfoglalva, így az ISIS feltűnés nélkül elrabolhat egy francia mikrobiológust, akit anthrax készítésére kényszerítenek. Majd egy mexikói drogkartellt bérelnek fel, hogy csempéssze be a biológiai fegyvert az Egyesült Államokba.

Mindez azonban csak elterelő hadművelet: valójában a terrorszervezet időt akar nyerni, hogy biológia fegyvert állítsanak elő egy halálos vírusból, amelyet Jemenben találtak. Ha sikerrel járnak, az egész világrendet megdönthetik. Mitch Rapp kapja a feladatot, hogy semlegesítse a világra leselkedő veszélyt.

Forrás: moly.hu