ELMARAD az író-olvasó találkozó Tóth Krisztinával!!!

AZ ÍRÓNŐ VÁRATLAN MEGBETEGEDÉSE MIATT A TALÁLKOZÓT EGY KÉSŐBBI IDŐPONTBAN TARTJUK MEG!

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!
 

2024. június 12-én, szerdán, 17 órakor az ajkai Városi Könyvtár vendége lesz TÓTH KRISZTINA, József Attila-díjas költő, író, műfordító. A találkozó során lehetőség lesz dedikálásra és a szerző műveinek megvásárlására is.

Várunk minden érdeklődőt a Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermébe!

Állatbarát Könyvtár Program

Az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány 2024-ben elindította az Állatbarát Olvasó Kihívást, amelynek célja, hogy a pedagógusokat és a szülőket ösztönözze arra, hogy 12 hónap alatt 12 állatokkal vagy állatvédelemmel kapcsolatos könyvet olvassanak el közösen. Ehhez kapcsolódva az Alapítvány kezdeményezésére létrejött az Állatbarát Könyvtár Program, amelyhez könyvtárunk is csatlakozott.

Vendégeink lesznek 2024-ben!

2024. április 27-én 70 éves lett Ajka város könyvtára!!!

Ebből az alkalomból számos programmal készülünk. Hogy tudjanak tervezni, tudják, kik látogatnak el meghívásunkra hozzánk, hoztunk egy kis beharangozót.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk - ugyanis még néhány szerzővel tárgyalunk...

Ajkai hírek az Arcanumban!

Örömmel és büszkén jelentjük be, hogy könyvtárunk sikeres pályázatának eredményeképpen az Ajkai Szó 1985-2023 közötti és az Ajkai Századok összes lapszáma ma bekerült az ARCANUM Digitális Tudománytárba.

A dokumentumok minden szava, kifejezése, személy- és helységnevei könnyen, gyorsan kereshetők, regisztráció és előfizetés után pedig le is tölthetők a találatok.

A lapok közvetlen linkje: https://adt.arcanum.com/hu/collection/HelyiLapok_Ajka/

Gyakran Ismételt Olvasói Kérdések

Kedves Olvasóink!

Számtalanszor hívnak bennünket telefonon, küldenek üzenetet, lépten-nyomon megállítanak bennünket az utcán kérdéseikkel. Igyekeztünk és igyekszünk ezekre legjobb tudásunk és a rendelkezésünkre álló információk birtokában válaszolni, de vannak olyan kérdések, amelyek nagyon sokszor előfordulnak. Ezeket szedtük – válaszokkal együtt – most csokorba.