Örökösök

Szerző
Deák Csilla

Jelzet: D 32

A regény a tizenkilencedik század közepén Közép-Európában zajló forradalmak és a huszadik század háborúi köré épülve mutatja meg, hogyan alakította egymásba fonódó életét két család öt nemzedéke, miközben gálánsan küzdöttek a történelem sötét hullámai ellen.

A szerző élete kezdeti szakaszát története helyszínein töltötte, első kézből szerzett tapasztalatokat a felidézett események későbbi részeiről. Ezeket a közvetlenül vagy közvetve átélt történéseket költői szabadsággal, de kutatásokra alapozva írta meg.

A regényben a hazaszeretet, a patriotizmus, a múlt megismerésének és megértésének vágya alapmotívumként vonul végig. Mindegyik generációban – a napi teendők és problémák mellett – a nemzet sorsa feletti töprengés, történelmi dilemmák és viták tarkítják a közös találkozásokat. A 19. század közepétől, a forradalmak és a polgári átalakulás korától kezdve a századforduló, majd a két világégés adja azt a hátteret, amely végül az államszocialista időkbe torkollik.

A klasszikus elbeszélői eszközökkel megírt családi krónika szórakoztató olvasmány lehet a történelmi és családregények rajongói számára.

Forrás: moly.hu