A boszorkány lánya

Szerző
Brackston, Paula

Jelzet: B 86

A sötét színekkel megfestett fantasy kedvelői örömmel vehetik kézbe Paula Brackston regényét, mivel abban mindent megtalálnak majd, ami e zsánerre jellemző: a sötét középkor bigott és brutális világát, boszorkányüldözést, sötét mágiát, átkokat, erőszaktevést, sorozatgyilkosságokat és különböző idősíkok között történő narratív átjárást.

A történet főszereplője egy fiatal lány, aki szegény családjával együtt a 17. század első harmadában éli sanyarú életét. Bess-nek nincs más élménye a világról, csupán az üldözés, az állandó bizonytalanság és az emberi brutalitás. A szerző történelmi fikcióként írta meg művét, tehát alapvetően egy késő középkori fantasy-világot képzeljünk el, amelyben meghatározó a boszorkányság.

1628-ban járunk. A kis Bess Hawksmith rémülten nézi végig, ahogy anyját boszorkányság miatt felakasztják. A történet ezt követően nem várt irányt vesz, Bess-t a sors egy sötét varázslóval, Gideonnal hozza össze, aki kihasználva a lány elesettségét, hatalmába keríti rögtön. Bess a varázsló társaságában a szenvedés mellett a férfi tudását is elsajátítja, épp amikor visszanyerné szabadságát, Gideon megátkozza: Bess halhatatlan lesz.

1888-at írunk. Dr. Elisabeth Hawkins sebészeti műtétekhez asszisztál, és közben egy különleges ügyben nyomoz: Londonban valaki sorra végez prostituáltakkal. Ki sejtheti még akkoriban, hogy Hasfelmetsző Jack a történelem egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosaként vonul be a történelem lapjaira?

2012-et mutat a naptár. Elizabeth visszavonultan él. Már szinte beletörődött, hogy a férfi hajdani átka alól sosem lesz szabadulása. De egy napon beállít hozzá egy fura tinédzserlány. És Elizabeth elkezdi tanítani őt…

Forrás: moly.hu