Benzema : árnyékból a fényre

Szerző
Dénes Tamás

Jelzet: 796 D 50

Karim Benzema tehetsége korán megmutatkozott szülővárosa, Lyon csapataiban. Kisgyerekként a Bron Terralion játékosa volt, majd 1996-ban (alig kilenc évesen) leigazolta az Olympique Lyon, amelynek felnőtt csapatában is bemutatkozott tizenhét évesen, pár évvel később pedig már a bajnokság legjobb góllövőjeként tartották számon.

A húszas évei elején már topklubok ajánlatai közt válogathatott. A Real Madrid elnöke személyesen kereste fel, így a francia csatár a világ leghíresebb egyesületéhez szerződött. Képességei ellenére eleinte nem tudott megfelelni a hatalmas elvárásnak, ingadozó teljesítményét látva saját szurkolói is kíméletlenül kritizálták.

A magánéletében ugyancsak nehéz időszakot élt át, kétes ügyei miatt eljárások folytak ellene, melyek pályafutását is negatívan érintették. Ám ő nem adta fel, tovább küzdött, s amikor az élet úgy hozta, az árnyékból kilépve számot adott klasszisáról. A madridiak vezéreként az összes sorozatban sikerre vezette együttesét – és valóra váltva gyerekkori álmát, megnyerte az Aranylabdát.

Forrás: moly.hu