Így éltek ők, a krimi klasszikusai

Szerző
Edwards, Martin

Jelzet: 810 E 18

Edgar Allan Poe, a briliáns elméjű őrült, Agatha Christie, a kiszámíthatatlan zseni, az alkoholista olajmágnásból íróvá lett Raymond Chandler, John le Carré, a hidegháború krónikása, és a saját hírszerzői tapasztalatait felhasználó Ian Fleming, a 007-es ügynök szellemi atyja… Na és az ír Bram Stoker, aki kiváló rögbijátékos volt, miközben mind matematikából, mind pszichológiából és történelemből kitüntetéssel végezte az egyetemet. És még hosszan lehetne sorolni a híres krimiírókat, akiknek a nevét a kitalált figuráikról oly jól ismerjük. Ebből a könyvből végre megismerhetjük őket magukat is.

Fondorlatos észjárás, műveltség és emberismeret kellett ahhoz, hogy Miss Marple, Poirot, Sherlock Holmes, Philip Marlowe, Auguste Dupin, James Bond és társaik lenyűgözzenek minket a legelképesztőbb bűnügyek felderítésével vagy éppen megtorlásával.

Kik voltak ezek az emberek? Milyen életet éltek? Talán unalomból írtak? Vagy üldözte őket a szerencse? Láblógatva találták ki hőseiket vagy sűrű verejtéktörölgetéssel…?! És vajon gondoltak-e arra, hogy a valóságban is eltegyék valamely ismerősüket, ellenségüket láb alól?

Martin Edwardsnak, a jogásznak és százkötetes krimiírónak, az angol krimiírók társasága jelenlegi elnökének lebilincselő könyvéből mindezekre a kérdésekre részletes választ kapunk.

Forrás: moly.hu