Meghívó Ősi Attila könyvének bemutatójára

2023. november 3-án, pénteken, 17 órakor a Városi Könyvtár látja vendégül Ősi Attilát, aki új könyvéről beszélget Horváth Károllyal, a Bányászati Múzeum szakmai vezetőjével a VMK kiállítótermében.

A bakonyi dinoszauruszok felfedezésének kalandos története a 2000-es évek elejéig nyúlik vissza. Egy fiatal, de annál inkább kitartó kutató a fejébe vette, hogy megtalálja Magyarországon az első dinoszaurusz leleteket. Az igazi munka azonban a felfedezést követően kezdődött. Ősi Attila néha rögös, de sikerekben gazdag utat járt be az első csontok megtalálásától, a külföldi tanulmányutakon át, a nemzetközi együttműködésekig. Ez a könyv az elmúlt két évtized kalandos történeteit meséli el, melyeket a szerző sok-sok barát és kolléga társaságában élt át. A történetek és az egykor élt élővilág rekonstruálását szolgáló kutatási módszerek és eredmények által betekintést nyerhetünk egy paleontológus életébe, és megismerhetjük a kutatói pálya sajátosságait és szépségeit.

A Dinoszauruszok nyomában című kötet, amely a Magyar Dinoszaurusz Alapítvány gondozásában jelent meg, a helyszínen megvásárolható.
 

Csatolmányok