Állatos történetek

Olvassatok velünk! - Történetek lovakról

Szerző
Morán, José

Korosztály: 6-10 éveseknek
Jelzet: M 87

Elsősorban a lovak iránt rajongó 6-10 éves gyerekek fogják örömmel forgatni José Morán képeskönyvét, aki negyven olyan történetet válogatott egybe, amelyek egy-egy nevezetes ló történetét beszélik el. Ezek közt találunk mitológiai és mesealakokat (mint például Pegazus, Szent György lova, a mesebeli egyszarvú, a kentaur vagy a trójai faló), a valóságban is létezett hátasokat (Buffalo Bill lova, Szilaj, Big Red, vagy a versenyló Eclipse), valamint olyan történelmi személyiségek lovait, mint Nagy Sándor Bukephalosza vagy Caligula Incitatusa.

A pár oldalnyi terjedelmű, könnyen olvasható történetek hét tematikus fejezetbe rendezve olvashatóak a színes rajzokkal illusztrált kötet lapjain.

Forrás: www.kello.hu
 

Pálcikacica és a mentőakció

Szerző
Watson, Tom

Korosztály: 7-10 éveseknek
Jelzet: W 35

Amikor Milli elcsatangol, Pálcikacicának kell őt megtalálnia és visszahoznia. A mentőakció során meg kell állítania egy szökevény pillangót, meg kell tanulnia a rúdugrást, és szembe kell néznie egy morgó szörnyeteggel a fák között.

Juj! És persze Edit. Még ő is ott van. Ó, Edit! Nagyon nehéz dolga van Pálcikacicának, de a legszorultabb helyzetben megjelenik öt ismerős kutya, és segítenek véghez vinni a mentőakciót.

Forrás: bookline.hu
 

Dusty - A téli csoda

Szerző
Andersen, Jan

Korosztály: 7-10 éveseknek
Jelzet: A 57

Paul legjobb barátja, Alex egy ideje furcsán viselkedik, senkivel nem hajlandó beszélni. Közben kiderül, hogy a közeli állatmenhelyről több állat is eltűnt. Paul úgy dönt, utánajár a dolognak. Dustynak köszönhetően az elcsent állatok megkerülnek, és közben Alex titkára is fény derül.

A végén pedig mindenki együtt ünnepel a karácsonyfa körül, ami a sok izgalom és bizonytalanság után maga a téli csoda!

Forrás: bookline.hu
 

Egy kutya hazatér - Shelby története

Szerző
Cameron, W. Bruce

Korosztály: 7-10 éveseknek
Jelzet: C 11

William Bruce Cameron már számos, kutyákról szóló, szívmelengető könyvvel lepte meg az olvasókat. A mostani történet az "Egy kutya hazatér" című film főszereplőjéről, a filmsztárrá avanzsált Shelbyről szól. Ő volt az, aki két másik társával felváltva játszotta el a filmbeli Bella szerepét.

Ebben a mostani regényben ő a narrátora az eseményeknek, amelynek során elmeséli, hogyan vált kóbor kutyából filmcsillaggá. Születése után magára maradt, minden nap veszélyek között élte az életét, mígnem rátaláltak, amikor egy szeméttelepen éppen élelmet próbált szerezni magának. Megan, az állatmentő vitte el a menhelyre, ahol a kutyus nap mint nap abban reménykedett, hogy örökbe fogadja majd valaki. Itt ismerkedett meg a kötet írójával, Bruce Cameronnal és a feleségével, aki együtt írták a fent említett film forgatókönyvét és „castingolni” jöttek a menhelyre. Amikor meglátták Shelbyt, azonnal tudták, neki adják a főszerepet. Ezután fogadta magához őt Teresa, aki mindent megtett azért, hogy a kis kóbor kutyából „filmsztárt” faragjon. Naponta képezte a tanulékony kis kutyust, aki boldogan és engedelmesen teljesítette gazdája parancsait, hiszen a jóízű jutalomfalatok sohasem maradtak el. A filmforgatás alatt Shelby a színészek kedvence volt, és a történet, amelyben Bellát alakította, aki minden nehézséget vállal, hogy újra megtalálja gazdáját, kasszasiker lett.

Miután a film elkészült, új feladat várt a kutyusra, „aki” ezután segítőkutyaként „dolgozott”, gyerekeket látogatott egy kórházban és mindent megtett azért, hogy a kis betegeket felvidítsa.
A fekete-fehér rajzokkal kísért kedves, vidám történet nyolcéves kortól kezdve minden kutyabarátnak jó szívvel ajánlható

Forrás: www.kello.hu