Egy kutya hazatér - Shelby története

Szerző
Cameron, W. Bruce

Korosztály: 7-10 éveseknek
Jelzet: C 11

William Bruce Cameron már számos, kutyákról szóló, szívmelengető könyvvel lepte meg az olvasókat. A mostani történet az "Egy kutya hazatér" című film főszereplőjéről, a filmsztárrá avanzsált Shelbyről szól. Ő volt az, aki két másik társával felváltva játszotta el a filmbeli Bella szerepét.

Ebben a mostani regényben ő a narrátora az eseményeknek, amelynek során elmeséli, hogyan vált kóbor kutyából filmcsillaggá. Születése után magára maradt, minden nap veszélyek között élte az életét, mígnem rátaláltak, amikor egy szeméttelepen éppen élelmet próbált szerezni magának. Megan, az állatmentő vitte el a menhelyre, ahol a kutyus nap mint nap abban reménykedett, hogy örökbe fogadja majd valaki. Itt ismerkedett meg a kötet írójával, Bruce Cameronnal és a feleségével, aki együtt írták a fent említett film forgatókönyvét és „castingolni” jöttek a menhelyre. Amikor meglátták Shelbyt, azonnal tudták, neki adják a főszerepet. Ezután fogadta magához őt Teresa, aki mindent megtett azért, hogy a kis kóbor kutyából „filmsztárt” faragjon. Naponta képezte a tanulékony kis kutyust, aki boldogan és engedelmesen teljesítette gazdája parancsait, hiszen a jóízű jutalomfalatok sohasem maradtak el. A filmforgatás alatt Shelby a színészek kedvence volt, és a történet, amelyben Bellát alakította, aki minden nehézséget vállal, hogy újra megtalálja gazdáját, kasszasiker lett.

Miután a film elkészült, új feladat várt a kutyusra, „aki” ezután segítőkutyaként „dolgozott”, gyerekeket látogatott egy kórházban és mindent megtett azért, hogy a kis betegeket felvidítsa.
A fekete-fehér rajzokkal kísért kedves, vidám történet nyolcéves kortól kezdve minden kutyabarátnak jó szívvel ajánlható

Forrás: www.kello.hu