Helyismereti totó

" Érdeklődéssel tartozunk elődeinknek, örököltük tőlük a falut és a várost, mindenünket, illő tudnunk, hogy mit tartalmaz az örökség." (Konrád György)

2019-ben 60 éves Ajka, és 65 éves a Városi Könyvtár. Ebből az alkalomból összeállítottunk egy három fordulóból álló totót, amelynek segítségével mindenki felmérhette, mennyit tud lakóhelyéről.

Három héten keresztül egy 10 kérdésből álló feladatsort tettünk közzé honlapunkon és Facebook-oldalunkon.

Természetesen adtunk segítséget a megoldáshoz: egyrészt a könyvtárban is megtalálható kötetek segítségével, másrészt a totó utolsó három kérdésére az internet használatával lehetett rálelni a helyes válaszokra. Az internetes kérdések összeállításakor az ott szereplő intézmény, cég, vállalat honlapján megtalálható információkat vettük alapul.

A helyes megfejtéseket PDF formátumban feltöltöttük, alább, a csatolmányok címszó alatt megtalálhatók.

Köszönjük, hogy velünk játszottak 65. születésnapunk alkalmából meghirdetett helyismereti totónkon. Összesen 31 megfejtés érkezett, ebből kettő hiányosan, így ezeket nem tudtuk figyelembe venni. 29-en töltötték ki mindhárom forduló feladatlapját, és rendkívül szoros versenyben alakult ki a végeredmény. Ahogy megígértük, az első 10 helyezettet jutalmazzuk, őket e-mail címükön már értesítettük is.

De a többiek se keseredjenek el, hamarosan őket is meglepjük...