Meghívó Telegdi Ágnes előadására

vkajka : 2018. 09. 14. - 14:53

Szeptember 25-én, kedden 17 órakor Telegdi Ágnes, a Barnabás meséi és az Ó, azok a csodálatos állatok című könyvsorozatok szerzője, aki az írás mellett természetfotózással is foglalkozik, lesz a vendégünk a Városi Múzeumban.

Felnőtteknek szóló előadásában az évszakokról, azok változásairól, a hozzájuk kapcsolódó ünnepekről és hazánk madárvilágáról ejt szót.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt ingyenes rendezvényünkre!

Az olvasás világnapja

vkajka : 2018. 09. 08. - 15:41

1965. november 17-én az UNESCO szeptember 8-át nevezte ki az olvasás nemzetközi napjává. Céljuk, hogy felhívják az írás-olvasás készségének fontosságára az emberek figyelmét: az írni és olvasni tudás alapvető emberi jog, a tanulás alapköve. 1966 óta minden évben világszerte ünneplik. Az olvasás nem csak tanuláshoz szükséges, hanem kellemes időtöltés is: kikapcsolódás, amelynek során fejlődik az ember szókincse, memóriája, kreativitása. Egyszerre hat a képzeletre és az érzelmekre is.

Minden, amit tudni kell az alternatív irodalmi Nobelről

vkajka : 2018. 09. 04. - 22:10

Augusztus végén kiderült, hogy ki az a négy író, aki esélyes lehet a botrányok miatt létrejött alternatív irodalmi Nobel-díjra.

Az Új Akadémia a honlapján jelentette be, hogy Neil Gaiman, Murakami Haruki, Maryse Condé és Kim Thúy került a döntősök közé a szavazatok alapján.  A döntés mostantól az újonnan felállított zsűri kezében van, az eredményre pedig október 12-ig kell várni.

A Könyves Blog cikkéből megtudhatjuk a legfontosabb információkat az új Nobelről és a négy jelöltről:

Újra nyitva a Városi Könyvtár!

vkajka : 2018. 08. 22. - 22:07

Kedves Olvasóink!

Nyitva felirat

A hosszúra nyúlt nyári szünet után újra várjuk Önöket a megszokott nyitvatartással és sok új könyvvel. Köszönjük türelmüket, megértésüket és együttérzésüket, amit a leltározás ideje alatt tanúsítottak irányunkban!

A Városi Könyvtár munkatársai