Gyakran Ismételt Olvasói Kérdések

Kedves Olvasóink!

November 11-e óta könyvtárunk zárva van, és ez március 1-ig biztosan így is marad. Azóta számtalanszor hívtak bennünket telefonon, küldtek üzenetet, lépten-nyomon megállítottak bennünket az utcán kérdéseikkel. Igyekeztünk és igyekszünk ezekre legjobb tudásunk és a rendelkezésünkre álló információk birtokában válaszolni, de vannak olyan kérdések, amelyek nagyon sokszor előfordulnak. Ezeket szedtük – válaszokkal együtt – most csokorba.

Könyvkölcsönzés és visszavétel!

Kedves Olvasóink!

2020. december 14-től az ajkai Városi Könyvtár a vírushelyzetre való tekintettel, kérésre könyvcsomagokat állít össze beiratkozott olvasóinak.

2021. január 11-től a már kikölcsönzött dokumentumokat visszavesszük!

A szolgáltatásokról bővebben a mellékelt PDF dokumentumból tájékozódhatnak. Kérjük, tanulmányozzák át részletesen!

ZÁRVA VAGYUNK!

A koronavírus következtében kialakult vészhelyzet miatt, és a Magyar Kormány 484/2020. (XI.10.) késő este megjelent rendelete értelmében az ajkai Városi Könyvtár, a Bogáncs gyermekkönyvtár, az Információs Központ, a padragi fiókkönyvtár, a Városi Múzeum (Templomdomb) és a Bányászati Múzeum

2020. november 11-től bezár.

A könyvtár online szolgáltatásai tovább működnek, a kölcsönzés és helyben használat szünetel.

2020 legjobb könyvei a Könyves Magazin szerint

A Könyves Magazin - hagyományaihoz híven - 2020. végén összeállította Top50-es, szubjektív listáját. Ezen olyan kötetek szerepelnek, amelyeket a magazin szerkesztői olvastak és olyan jónak ítéltek, hogy bátran ajánlják bárkinek.

Természetesen számos könyv hiányzik róla, ezt ők sem tagadják, viszont lehet róla ötleteket gyűjteni. Ráadásul sok közülük meg is található könyvtárunkban!

Nézzük, melyek azok a 2020-ban megjelent könyvek, amelyek felkerültek erre a listára: