ZÁRVA VAGYUNK!!

Kedves Gyerekek!

A koronavírus fertőzés elleni védekezés jegyében, fenntartói döntés értelmében az ajkai kulturális intézmények, így a Városi Könyvtár, a Bogáncs gyermekkönyvtár, a Padragi Fiókkönyvtár, az Információs Központ, illetve a Városi és a Bányászati Múzeum is határozatlan ideig bezárnak, vagyis nem tudtok könyvet, diafilmet kölcsönözni, visszahozni, eljönni társasozni. Nem mehettek be a múzeumokba sem!

A 2020. március 17. után lejáró könyvek, diafilmek kölcsönzési határideje automatikusan meghosszabbításra kerül, ezzel kapcsolatosan Nektek nincs teendőtök.

Legyél 21 nap alatt olvasó!

A Magyar Olvasástársaság ajánlására! Gyakorold kitartóan 3 héten át, így az életed természetes része lesz! Közös mesélés, közös olvasás, naponta 15 percen át. Minden napra egy feladat. Nem is sok, ugye?

Töltsd le a mellékletet és kövesd az ott leírtakat! Kérd meg a szüleidet, testvéreidet, hogy segítsenek, végezzétek közösen, sokkal szórakoztatóbb!

 

Rajzolj Kuflit!

Van kedvetek egy igazán különleges játékra a kuflikkal? Olyanra, amilyen még sosem volt? Sőt, valószínűleg nem is lesz többet...

Ha részt vesztek a Pagony Kiadó pályázatán, a ti rajzotok bekerülhet a következő kufli-könyvbe Dániel András - író, illusztrátor rajzai mellé!

Vár a digitális mesetár...

A Samsung Magyarország jóvoltából ingyenesen elérhető Magyarország legnagyobb digitális mesetára! Több mint 400 interaktív könyv hangos felolvasással érhető el ingyenesen egy teljes hónapon keresztül a BOOKR Kids Mesetárából a koronavírus okozta vészhelyzet miatt: https://www.samsung.com/hu/samsung-bookr-mesetar/

A BOOKR Kids meséivel játékos formában fedezhetők fel az olyan klasszikusok, mint A Pál utcai fiúk, A kis herceg és még sok más.