Vándorhomár

Szerző
Lugosi Viktória

Jelzet: L 90

Lugosi Viktória igazi hagyományos történetmesélő. Mostani regényének szálait remek érzékkel bogozza, szövögeti, akként, hogy az öt, látszólag egymástól független főszereplő sorsa végül egybefonódva adja ki a történet fő sodrát.

Arnold, a valaha jobb napokat megélt, külföldi utakkal dicsekedő férfi, a rendszerváltozás után a nagybani zöldségpiacon találja magát. Emlékeiben feldereng a csodás kamaszkora, barátjával Pérrel, és annak édesanyjával Alizzal eltöltött boldog órák. Találkozunk Péter feleségével Borival, és Lizával, aki diplomás házvezetőként tevékenykedik a hétköznapokban, de szégyelli ezt bevallani az új ismerősöknek. Ott van még a tablón János is, akinek a felesége egy Down-szindrómás kisfiút szült az egészséges gyermekük mellé, szomorúságot és keservet zúdítva ezzel a családra.

A szerző élvezetes, olvasmányos stílusban, áradó mesélőkedvvel szövi regénye cselekményét a rendszerváltás utáni évekről, Budapestről, az itt élők múltjáról és jelenéről, és a tarka szövet egymásba fonódó szálai így adják ki végül a szereplők életének történetét.

(Forrás: kello.hu)