Sors, szerelem, Toszkána

Szerző
Spielman, Lori Nelson

Jelzet: S 84

Toszkána „varázslatos napsütötte” tájai már számos írót megihlettek, ez történt a regény szerzőjével is, amikor romantikus történetben fogalmazta meg a Fontana család nőtagjainak kalandos életét. A cselekmény bár napjainkban játszódik, de a történet kétszáz évvel korábbra nyúlik vissza.

Trespianóban élt Filomena Fontana, az előnytelen külsejű lány, akinek húga, Maria szépségét mindenki csodálta. Az elkeseredett lány ezért minden másodszülött Fontana lányt szerelem nélküli élettel átkozott meg. Ráadásul Filoména beleszeretett Cosimóba, akinek azonban Maria tetszett nagyon. A fiú egyszer váratlanul megcsókolta a tiltakozó lányt, ezt meglátta Filoména és szembe dobta Mariát egy nagy kaviccsal, aki fél szemére megvakult, megcsúnyult és soha nem ment férjhez.

Az egykori átok sajnos még kétszáz év múltán is „működik”. A Fonata család leszármazottai napjainkban, Amerikában, Brooklyn-ban élnek, a csinos, fiatal Emilia cukrász és bár még szingli, de imádja a munkáját és úgy érzi, boldog. Unokatestvére, Lucy annak ellenére, hogy nagyon szexi lány, még magányos és meggyőződése, hogy mindez az egykori átok miatt van így. Poppy nénikéjük, aki még Olaszországban született, arra kéri a lányokat, utazzanak el vele Toszkánába, mert ott szeretné megünnepelni a nyolcvanadik születésnapját. A néni elmeséli a lányoknak, hogy annak idején nagyon szerelmes volt Ricóba, de az édesapja megakadályozta a házasságukat. Poppy néni meggyőződése, hogy a nyolcvanadik születésnapján ismét találkozik majd Ricóval és végre beteljesedik a boldogságuk. Mindez csodával határos módon bekövetkezik, majd ez az esemény megtöri az átkot és Velencében Emiliára és Lucy-ra is rátalál a boldogság…

A csodálatos toszkánai vidék adja a hátterét a történet során felfeslő, nagy titoknak, amely generációkon keresztül „megmérgezte” a család nőtagjainak életét. A romantikus, gyakorta humorral fűszerezett történetben az író csavar egyet a szerelemmel, az átkokkal és a boldog befejezésekkel kapcsolatos elvárásainkon.

Forrás: kello.hu