A párizsi modell

Szerző
Joel, Alexandra

Jelzet: J 65

A második világháborút megelőző esztendőkben Ausztráliában, Sydneyben kezdődik a történet, amikor 1922-ben megszületik a regény hősnője, Grace Dubois/Wood. A lány imádja szüleit, majd amikor a háborúba készülő Jack megkéri a kezét, a lány igent mond. A háború azonban megváltoztatja mindannyiuk életét, sokan nem térnek vissza a frontról. Egy véletlen következtében Grace megtudja, hogy Alfred Dubois, akit eddig az édesapjának hitt, nem a vér szerinti apja. Kiderül, hogy annak idején az édesanyja, Olive titkos viszonyt folytatott Reuben Wooddal és ő Grace biológiai apja.

A háború véget ér és a rendkívül szép, modellalkatú lány elindul Európába, egyrészt, hogy kinyomozza él–e még az édesapja, másrészt, hogy karriert csináljon a Dior divatházban. A divatbirodalom elkápráztatja és hamarosan a legkeresettebb modellek egyike lesz, megismerkedik az előkelőségek világával, hercegek, grófok, írók, politikusok, ismert művészek adják a Dior-ház vevőkörét. Amikor Grace találkozik Philippe Boyerrel, úgy érzi, elveszett, mert ez a mindent elsöprő szerelem megfosztotta őt valóságérzékétől. A férfi is hasonlóan érez, de hamarosan kiderül, kettős ügynökként veszélyes „játékot” űz. Elmeséli Grace-nek, a háború előtt nagyon érdekelte őt Sztálin személye és a kommunista eszmék, de miután megtudta, hogy Joszif Visszarjonovics nagyobb gonosztevő, mint Hitler, ki akart lépni a pártból, de ezt a kommunisták nem engedték. Ekkor hazájának szolgálatába állt, a nemzetbiztonságnak kezdett el dolgozni. Arra kéri Grace-t, hogy ő is kémkedjen Franciaországnak…

A több szálon futó regény szerzője hiteles és remek korképet ad a háború után fellélegző francia főváros divatvilágáról, miközben Grace kalandos útját is eleven színekkel kelti életre. Grace és Philippe kapcsolatát tekintve végül váratlan meglepetéssel szolgál a befejezés.

Forrás: www.kello.hu