Nyitottan a világra - Utam a kifutótól a vörös szőnyegig

Szerző
Pataki Ági

Jelzet: 659 P 42

A hetvenes évek egyik legkeresettebb és legismertebb modellje mindig visszafogott eleganciájáról, diszkrét bájáról volt híres, soha nem hivalkodott sikereivel, ismertségét is mindig a helyén kezelte. Mostani albumszerű kötetében beavatja az olvasókat életének eseményeibe, amikor születésétől kiindulva napjainkig betekintést enged életpályájába.

A hetvenes években a véletlennek köszönhetően lett a Fabulon „arca”, ez hozta meg számára az országos ismertséget, majd miután bekerült a Váci utcai Rotschild Klára ikonikus szalon manökenjei közé, egyenesen ívelt felfelé a pályája. Húsz esztendőn keresztül modellkedett, de közben a ’80-as években, elindította saját vállalkozását, két divatbutikot is működtetett a Váci utcában, amely annak idején a hazai divatdiktátorok központja volt. A 2000-es évek elején éles váltással filmproducerként mutatkozott be a mozinézőknek: az Üvegtigris című, hatalmas kasszasikert magáénak tudó, többrészes filmet is ő és harmadik férje, Kovács Gábor menedzselték.

Pataki Ági időről időre meg tudott újulni, mert mindig nyitott volt a világra, vallomásában azt is leírja, hogy csapatjátékosként mindig tehetséges emberek vették körül, olyanok, akiktől tanulni tudott és inspirálták őt a pályáján. Miközben peregnek az életképek, aközben megéled a szocializmus építésének időszaka, a besúgások (Pataki Ágiról is jelentettek), a politikai megbízhatóság feltételrendszere és az egész magunk mögött hagyott „átkos korszak”, amelyből Pataki Ági szépségével, tehetségével mindig kiragyogott. A kötet, amelyet a családi albumból való fekete-fehér fotók egészítenek ki, egy rendkívül izgalmas életút története, a szerző életpályája példaértékű lehet bármelyikünk számára.

Forrás: kello.hu