Lenyűgöző párizsi nők : [regény Catherine Dior hálózatáról a II. világháborús francia ellenállásban] 

Szerző
Wells, Christine

Jelzet: W 55

A második világháború idején, 1944-ben játszódik a francia ellenállásban résztvevő nők veszélyekkel teli munkáját és életét bemutató, valóságos eseményeken nyugvó történet.

A világhírű Christian Dior divatcég vezetőjének húga, Catherine megszervezi az ellenállást a divatszalonban dolgozó lányok, modellek körében. A huszonöt esztendős Gabby Foucher és húga, a szép modell, Yvette, annak ellenére, hogy nagyon különböző a természetük, mindketten tagjai lesznek az ellenállásnak. Yvette mindig nyughatatlan volt, kereste a kihívásokat, Gabby azonban eddigi élete során megpróbált kitérni a konfliktusok elől. Amikor Catherine hálózatának tagjai lesznek, a kémek izgalmas és rejtélyes világának különös hangulata magával ragadja mindkettőjüket. Gabby megment egy sebesült férfit, Jacket, aki iránt hamarosan gyengéd érzelmeket táplál, ezért mindent megtesz, hogy gondos ápolásának köszönhetően a férfi felépüljön és megmeneküljön. Közben Yvette megismerkedik Vidar Linddel, aki svéd diplomatának mondja magát, de lassan kiderül, hogy ő sem az, akinek látszik, mi több Yvette biztos abban, hogy a férfi is sejti már az ő titkát. 1944 végén a két nővér kénytelen olyan döntést hozni, amely az egymásba vetett bizalmukat is megrengeti.

Amikor véget ér a háború, Yvette Amerikába megy és ott szép karriert épít fel mint modell. 1947-ben visszatér Párizsba, és kénytelen szembenézni a múltjával és bármilyen fájdalmas is számára a találkozás, kénytelen felkeresni Gabbyt és az édesanyjukat, mert annak idején mindkettőjüket fájdalmas kételyek közt hagyta magára. Nem mellesleg újra találkozik Vidarral, aki elmeséli, hogy ő is kém volt a háború idején. Most végre beteljesedik a szerelmük, Yvette pedig követi Vidart, amikor az ügynökök veszélyes és izgalmas életét választja… 

Forrás: www.kello.hu