Így lettem

Szerző
Michelle Obama

Jelzet: O 10

Az Egyesült Államok egykori first ladyjének személyes, átütő erejű és inspiráló önéletrajza.

A Michelle La Vaughn Robinson lánykori név nem sokaknak ismerős, ám a férjezett név annál inkább: a szociológiát és jogot végzett lány 1992-ben hozzáment Barack Obamához, akivel akkoriban egy ügyvédi irodában dolgoztak. Ezután különféle beosztásokban dolgozott, ám amikor 2007-ben férje bejelentette, hogy megpályázza az elnökséget, felmondta az állását, és követte férjét a kampányrendezvényekre és nevelte két közös gyermeküket.

Michelle Obama jelentős ügyekkel fémjelzett és eredményes eddigi élete során korunk egyik ikonikus és lenyűgöző alakjává vált. Az Amerikai Egyesült Államok első afroamerikai first ladyjének nagy szerepe volt abban, hogy a Fehér Házban soha nem látott nyitottság és elfogadó közeg alakuljon ki. Ráadásul a nők erőteljes támogatójává vált szerte a világon. A családok egészségesebb és aktívabb életének szószólójaként hatalmas változásokat köszönhetünk neki. A férje mellett állt, miközben Barack Obama az ország történetének leggyötrelmesebb pillanataiban helytállt elnökként. Közben megtanított nekünk egy-két tánclépést, nagyot alakított a Carpool Karaokéban, és két lányát a könyörtelen rivaldafény ellenére józan szemlélettel nevelte.

Mélyről jövő vallomásokban és magukkal ragadó történetekben bővelkedő önéletrajzi könyvében Michelle Obama bepillantást enged élete kulcsfontosságú pillanataiba - a Chicago déli részén töltött gyerekkorától vezetői pozícióba kerüléséig. Beszámol többek között arról is, hogyan sikerült egyensúlyt teremtenie karrierje és az anyaszerep között, és hogy milyen volt az élete a Fehér Házban. Kíméletlen őszinteséggel és szellemes éleslátással ír az élet minden területén megélt győzelmeiről és kudarcairól, egész történetét elénk tárja - saját szavaival és saját szemszögéből. A könyv lapjain szeretetteljes, bölcs, de kendőzetlen szókimondásának köszönhetően egy mélyen érző, kiváló teljesítményeivel a várakozásokat folyton felülmúló nő története bontakozik ki előttünk, aki épp ezért másokat is arra ösztönöz majd, hogy azzá váljanak, akivé szeretnének.

(Forrás: kello.hu)