Grace Kelly és a szerelem eleganciája

Szerző
Sophie Benedict

Jelzet: B 49

Grace Kelly életét, pontosabban annak első szakaszát mutatja be a német szerző regénye.

A történet 1941-ben veszi kezdetét, Philadelphiában. Az ekkor tizenkét esztendős lány minden vágya, hogy egyszer színésznő lehessen. Barátnőjével, a közelben lakó Selinával, egy dúsgazdag gyáros lányával együtt maguk is írnak kisebb jeleneteket, és azokat együtt el is játsszák, ám Grace-nek nagyobb tehetsége van a színészkedés terén, mint barátnőjének. Nem szenved semmiben hiányt, hiszen az ő családja is gazdag: apja önerőből lett milliomos, aki Grace bátyjával együtt sikeres sportoló is. Családja nem fűz hozzá nagy reményeket, amit az is jelez, hogy csak „rút kiskacsának”, vagy egyszerűen csak „kis vakaréknak” nevezik őt. Ő azonban eltökélte, hogy igenis filmsztár lesz, nem pedig unalmas életét élő feleség Philadelphiában. Így amikor tizenhét éves lesz, ott hagyja a szülői házat, és New Yorkba megy színiiskolába. Fel is figyelnek a tehetségére, Hollywoodba kötözik, és némi modellkedés után megkapja az első filmszerepét, a Tizennégy óra című filmben.

De vajon hogyan alakul az élete és a pályája ezt követően? Milyen szerepeket kap és hogyan fogadja azokat a közönség? Hogyan ismerkedik meg, immár Oscar-díjas színésznőként Rainier monacói herceggel? És hogyan változtatja meg életét az eljegyzésük? Mindez kiderül az 1955 decemberéig tartó regényből, melynek vélhetően folytatása is lesz.

A sorozat további részei is megtalálhatók könyvtárunkban: Coco Chanel és a szerelem illata; Edith Piaf és a szerelem dala; Frida Kahlo és az élet színei; Amrita Sher-Gil – Egy magyar festőzseni szenvedélyes élete; Madame Picasso; Maria Callas, a díva.

Forrás: kello.hu