Éltető remény

Szerző
Hewitt, Kate

Jelzet: H 69

Az írónő az anyai és a gyermeki kapcsolat mindent felülíró szeretetével foglalkozott szinte valamennyi, többnyire szívszorító történetében. A mostani regény az édesanya, Rachel kislányához fűződő bánattal, szenvedéssel teli fájdalmas kötődését meséli el.

Amikor megszületik Emily, a nő úgy érzi, hogy a boldogság, amely ráköszöntött, minden képzeletét felülmúlja. Az élet azonban nagy megpróbáltatás elé állítja, amikor Emilyről ötéves korában kiderül, hogy a gyermek egy ritka autoimmun betegségben szenved, melynek következményeként kómába esik. Rachel már elvált a kislány édesapjától, James-től, a férfi új életet kezdett Eva oldalán, akit el is vett feleségül. Az orvosok felajánlják Rachelnek, hogy Emilyt úgynevezett kísérleti kezelésben részesítik, ami reményt adhat a gyógyulására. Amikor az asszony erről férjével, James-szel beszélni akar, az mereven elutasítja a lehetőséget, mert nem akarja szenvedésnek, feleslegesnek tűnő, fájdalmas tortúrának kitenni a kislányukat. Rachel kétségbe van esve és ekkor felkeresi volt férjét és annak feleségét, Evát, akivel csakhamar mély és igaz barátságot köt. Nemsokára együtt mennek el néhány napra Olaszországba, hogy Rachel Emily folyamatos ápolása mellett egy kis „levegőhöz” jusson. A kislány állapota sajnos nem javul, egyre rosszabbul van és az orvosok is kezdenek lemondani róla. Rachelnek választania kell, elengedi a gyermekét, amit az édesapja, James gondolatban már megtett, vagy gépekre kötve még életben tartja… Ekkor az asszony meghozza a világ legnehezebb döntését és ebben segítségére van Eva, aki már egy új életet hord a szíve alatt.

A szerző az anyai lélek rezdüléseinek pontos ismerője, ekként szívszorító történetében megrendítő képet fest egy édesanya fájdalmas döntéséről.

Forrás: kello.hu