Életem igaz története

Szerző
Bedi, Kabir

Jelzet: 791 B 44

Hetvenötödik születésnapjára jelentkezett emlékirattal Kabir Bedi indiai (szikh) színész, akit leginkább Sandokan szerepének köszönhetően ismerhet a magyar közönség. Annak idején, a nyolcvanas években valóságos Sandokan-láz söpört végig Magyarországon, a rádióban a Neoton Família Sandokan-feldolgozása szólt, és amikor a színész 1984 nyarán Magyarországra látogatott, rajongók hada várta őt a Skála Áruház parkolójában.

Ezzel együtt számos olyan érdekességet ismerhetnek meg az olvasók a jelen memoárból, amelyet vélhetően a legelkötelezettebb rajongók sem ismerhetnek. Például azt, hogy édesanyja, Freda Bedi az első nyugati származású tibeti szerzetesnő volt, aki részesült az ún. bhiksunívá szentelésben, és maga Gandhi választotta ki. Hogy apja, Baba Pyare Lal Bedi Oxfordban végzett filozófus, médium és gyógyító volt, egyben az India függetlenségéért vívott harc elkötelezett híve. Hogy Kabir Bedi 1966-ban, a Beatles hatására hagyta el az otthonát, és hogy az állami rádió huszonegy éves szabadúszó riportereként ő volt az egyetlen helyi, akinek sikerült interjút készítenie a Delhiben látogatást tevő zenekarral. Hogy milyen mulatságos körülmények között találkozott élete szerelmével, a modell Promita Guptával. Hogyan indult a karrierje a Lintas reklámügynökségnél és a Yatrik színtársulatban, Alyque Padamsee kezei alatt. Hogy miként kapta első mellékszerepét, a Hulchul című filmben 1970-ben, és hogyan tűzött össze rögtön az elején a sztárrendezővel, O. P. Ralhannal. Hogy a bollywoodi évek alatt hogyan szeretett bele később Parvven Babiba, és miként lett pillanatok alatt sztár Olaszországban és szerte a világban Sandokan révén. Miként sikerült betörnie Hollywoodba és milyen amerikai vagy brit filmekben, sorozatokban szerepelt. Hogyan találkozott római otthonában Gina Lollobrigidával, később a Dalai Lámával vagy II. János Pál pápával. Vagy, hogy miként dolgozta fel szeretett fia, Siddharth skizofréniáját és öngyilkosságát.

A fekete-fehér fotóblokkokkal ellátott kötet nem a szokásos sztáréletrajz, hanem egy egészen különleges fordulatokban bővelkedő élettörténet. 

Forrás: www.kello.hu