Égből kapott negyedszázad

Szerző
Toperczer István

Jelzet: 355 T 66

A szerző jelen könyvében a magyar vadászgépek és helikopterek, vagyis a légierő negyedszázados történetét beszéli el képekben.

Az egyes fejezeteket irodalmi igénnyel megírt bevezetők nyitják, melyet magyar és angol nyelven egyaránt olvashatunk, majd a képeké lesz a főszerep. A legismertebb típusokat ismerhetjük meg: MIG-ek, Szuhojok, Albák, Jak-ok, Ancsák, Minyók és MI-24-esek. A képek a pilóták képzésétől kezdve a missziós feladatokig bemutatják, milyen küldetésekben vettek részt pilótáink. A magyar légierő nem áll meg a fejlődésben, annak ellenére, hogy sok típust már „nyugdíjaztak”, nemsokára érkeznek a legmodernebb gépek, a H225M helikopterek és a KC-390-es szállítógépek.

A fejezetek között tematikus részeket is találunk, kiemelendők azok a képek, melyek egy-egy ismert magyar várat és a fölötte elszálló gépeket adják vissza; ezeket a képeket egy-egy versidézet teszi még intenzívebbé a szerző. Az igényes, gyönyörű színes képekkel illusztrált kötetből a légierő története (múltja, jelen és jövője) ismerhető meg Toperczer István színvonalas munkája által.

Forrás: kello.hu