Dupla spirálban

Szerző
Louise Doughty

Jelzet: D 86

Yvonne Carmichael ötvenkét éves korára pályája csúcsára ért. Házassága szintén természettudós férjével, Guy-jal kiegyensúlyozott, a gyerekeik már felnőttek és a maguk útját járják, ő pedig genetikusként nemcsak a szakmájában roppant sikeres, de rendszeres tudományos tanácsadója az angol kormánynak is.

Éppen a Parlamentben vesz részt egy megbeszélésen, amikor szinte szürreális, megmagyarázhatatlan dolog történik vele: futó ismeretség után olyan vonzalmat érez egy férfi iránt, hogy képtelen ellenállni a kísértésnek, és az épület egy eldugott zugában szeretkezik vele úgy, hogy még a nevét sem tudja. A kaland valószínűleg csak egy sikamlós titok maradna Yvonne életében, ha hamarosan nem kapna idézést egy bűnügyi perre - méghozzá óriási döbbenetére vádlottként. A vád gyilkosság, és feltételezett bűntársai között ott szerepel a férfi is, akivel liezonja volt.

Vajon mi történhetett, hogyan keveredett az egészbe bele ő, akinek élete fél évszázada makulátlanul telt el? Minderre választ kaphatunk a fordulatos krimi végére.

(Forrás: Kello)