Dobd ki a szemetest! - Hulladékcsökkentés lépésről lépésre

Szerző
Tóth Andi

Jelzet: 504 T 70

A szép kivitelű kötet a hulladék nélküli életmódra, az úgynevezett zero waste-re kívánja irányítani az olvasók figyelmét. A szerző, aki blogot is ír e tárgykörben, könyvében bemutatja az utat, miként lehet úgy élni a mindennapokban, hogy az minimális mennyiségű szeméttermeléssel járjon. A hulladék nélküli életmód megvalósításához Tóth Andi a régi idők háztartásainak gyakorlatában is kutatott, és számos olyan kipróbált, bevált technikát emelt át kötetébe, amelyek bizonyára segítik, hogy egyre kevesebb háztartási és kommunális hulladékot termeljenek az emberek.

A fenntarthatóság és a környezettudatosság szerinti életvitel az utóbbi években szerencsére Magyarországon is egyre több követőre talált, akik példát mutatva hirdetik: el kell indulni a környezettudatos élet útján. A szerző kifejezetten a magyarországi viszonyokra alkalmazható megoldásokat kínál kötetében, méghozzá oly módon, hogy logikailag jól felépített „lépésekbe” szedte az információkat. A legegyszerűbbtől halad a bonyolultabb megoldások felé, és ha az olvasó megfogadja a tanácsokat egy idő után a saját háztartása szinte semmilyen hulladékot nem fog termelni. (Lépjünk a tettek mezejére! – Az első lépések; Van tovább? – haladó lépések elkötelezett hulladékcsökkentőknek; Komfortzónán túl – Amikor a hulladékcsökkentés életmóddá válik; Másoknak is tudni kell erről; Társadalmi szerepvállalás – Lépésről lépésre; Kipróbált receptjeim).

Elsősorban a szemléletmód változtatása szükséges ahhoz, hogy valaki „ráálljon” erre az általa bemutatott útra, hogy egyre kevesebb hulladékot termeljünk. Az eladományozott ruhák, amelyek másnál még jól hasznosulhatnak, de az otthonok gardrób szekrényeiben feleslegesen foglalják a helyet, és még számos remek, megszívlelendő tanács irányítja az olvasót, hogy a gyakorlatban is alkalmazza azokat a hasznos tudnivalókat, amelyeket a jó minőségű, színes fotókkal illusztrált, albumszerű kézikönyv szerzője kínál.

Forrás: kello.hu