Bárcsak visszajönnél

Szerző
Hewitt, Kate

Jelzet: H 69

Az Álomgyár Kiadó jóvoltából Kate Hewitt újabb könyvét veheti kézbe a magyar olvasóközönség: a regény két anya történetét beszéli el, miközben az olvasót is berántja abba az érzelmi hullámvasútba, melynek plasztikus felvázolásában a szerző korábbi könyveivel már oly nagy rutinra tett szert. A könyv az anyaság kérdését problematizálja, felteszi a kérdést, hogy mivel járulhat egy anya jobban hozzá gyermeke boldogulásához: azzal, ha mindent megtesz, hogy ne szakítsák el tőle gyermekét, vagy azzal, ha belátja, hogy korlátolt anyagi lehetőségei miatt nem biztos, hogy a legjobb ellátásban és figyelemben tudja részesíteni a gyermeket? Továbbá, ha a lehetőség és a sors úgy hozza, hagyja gyermekét nevelőszülőknél felnőni?

Beth, az egyedülálló anya próbál mindent megadni hétéves fiának, Dylannak, ám a kisfiú komoly viselkedészavarral küszködik. Beth nem tud kellő időt és energiát szentelni fiára, s végül a gyámügy elveszi Beth-től a kisfiút. A szerző igen részletesen mutatja be a rendszer működését, a regény nagy erénye, hogy az arctalan és lelketlen bürokrácia helyett egy hús-vér, érző emberekből álló közösséget ismerhetünk meg, akik szintén csak a legjobbat szeretnék a kisfiúnak. Dylan végül egy kétgyerekes családhoz kerül. A kiskamaszokat nevelő szülői pár, Ally és Nick úgy gondolja, szeretne örökbe fogadni, szeretne segíteni egy elesett gyereknek. Beth miután megismeri, milyen szerető és támogató közegbe kerül fia, komoly dilemmával kénytelen szembenézni.

Kate Hewitt regénye súlyos kérdéseket feszeget, gondolkodásra ösztönöz, miközben az anyai lélek kiváló ismerője és ábrázolója.

Forrás: www.kello.hu