Amikor kiolvad a szív

Szerző
Atkins, Dani

Jelzet: A 94

A csalódottságtól való félelem könnyen elmagányosíthatja az embert: nincs ezzel másként a regény hősnője, Sophie Winters sem. Egyedül él apró lakásában macskájával, Freddel; magát és kis kedvencét fordítói munkájából tartja fenn, ami még inkább elszigeteli az amúgy is távolságtartó nőt az emberektől.

Ám nem maradhat minden változatlan, Dani Atkins a regény elején felkavarja az állóvizet, ugyanis Sophie lakása alatt tűz üt ki, menekülnie kell. Jellemző a nőre, hogy először macskáját menti ki az ablakon keresztül, azonban ezzel időt veszít, és úgy tűnik, számára már nincs kiút. Azonban ekkor lép a színre Ben, a klasszikus megmentői szerepben tetszelgő lovag, aki nemcsak kimenti Sophie-t a tűzből, de felajánlja a szorult helyzetbe került nőnek, hogy lakjon csak nála, sőt még a macskát is segít megkeresni. Lehet, hogy némelyeknek problémát fog okozni Ben karakterének tökéletessége. A férfi egyszerűen hibátlan: empatikus, kedves és segítőkész, válsághelyzetben határozott és céltudatos…. A férfi kedvessége viszont nem marad hatástalan, és bár az évtizedek óta befelé forduló Sophie szíve csak lassan enged ki, a regény szépen végigvezeti azt a pszichológiai és érzelmi folyamatot, melynek végén a két fél szerelme elől végre minden akadály elhárul. Közben megismerjük a nő múltját is, kiderül, hogy milyen tragédiák tették olyanná, amilyenként a könyv elején megismertük.

Aki egy ízig-vérig romantikus szerelemi kalandot szeretne olvasni, azoknak Dani Atkins könyve tökéletes választásnak ígérkezik. 

Forrás: www.kello.hu