Álmok nyomában

Szerző
Jojo Moyes

Jelzet: M 92

Az írónő hazájában, Angliában az egyik legnépszerűbb, legismertebb bestsellerszerző.

Mostani romantikus története Londonban játszódik, ahol Henri Lachapelle unokáját, az árva Sarah-t lovagolni tanítja. A nagyapa egykoron maga is remek lovas volt, mindenki csak „Kapitánynak” nevezte az akadémián, ahol a lovaglás művészetét elsajátította. A kamasz lány mindenben az idős férfi utasításait követi, mert szeretne örömet szerezni nagyapjának azzal, hogy felvételt nyer a világhírű, patinás, francia lovasakadémiára, a Cadre Noirba, amelyet még a XVI. században alapítottak. Egykoron a férfi is ennek a híres intézménynek volt a tagja, ám egy átgondolatlan tette miatt ott kellett hagynia az akadémiát.

A Papa kis „műlovarnője” mindent megtesz azért, hogy valóra váltsa a férfi álmait. Ám a Papa váratlanul sztrókot kap és kórházba kerül. Sarah nem maradhat egyedül, hiszen még nem nagykorú, és ekkor a sors különös véletlenje folytán egy, a gyámügynél dolgozó jogtanácsos asszony, Natasha és annak férje, Mark lesznek a kislány nevelőszülei. Sarah nem igazán boldog az új helyzetben és imádott lovával, Boo-val kereket old a házaspártól.

Közben a Kapitány állapota is rosszabbra fordul, és a kislány kétségbeesetten keresi a megoldást maga és lova számára is. Ám időközben a nevelőszülők nagyon megszeretik Sarah-t, és miután megszületik közös gyermekük, a kis Henry, a sok hányattatás után a kislánynak és imádott lovának, Boo-nak is egyenesbe kerül az élete…

A romantikus történet az ifjabb és idősebb hölgyolvasók számára is lebilincselő nyári olvasmány.

(Forrás: kello.hu)