Áldó eső

Szerző
Charles Martin

Jelzet: M 36

Szerelem és krimi fonódik össze a történetben, amelynek szálait szinte a regény végéig töretlen lelkesedéssel fonja egyre átláthatatlanabb szövetté a szerző.

A történet elején Allie és férje, Jake Gibson egy telefonbeszélgetés során nagyon összevesznek. Jake ugyanis nem akar már az éjszaka sötétjében haza indulni kamionjával, emiatt az asszony vulgáris szavak kíséretében szörnyen letolja. Amikor Jake mégis beindítja a motort a fáradságtól elalszik a volán mellett, és egy balesetben meghal, a gépkocsija pedig porrá ég. Legalábbis ezt a rendőri jelentést kapja kézhez Allie, aki magát hibáztatja férje halála miatt.

Eközben egy másik szálon is elindítja történetét a szerző. Allie valamikori szerelme, a vietnami háborúban komoly testi és lelki sebeket szerzett Joseph, a világtól elzárt kis hegyi faházban él, amikor befogadja a szerencsétlen asszonyt, Catalinát, aki két kiskorú gyermekével dúvad élettársa elől menekül a hegyek közé. Az asszonyt és gyermekeit folyamatosan bántalmazó mexikói férfi azonban a nyomukban liheg, és ezért Joseph elhatározza, hogy elviszi gépkocsiján Calalinát a testvéréhez. Amikor megérkeznek a városkába, itt találkozik egykori szerelmével, Allie-vel, aki elmeséli neki, hogy férje halála után semmi sem maradt rá, mert Jake – különös, érthetetlen módon - egy számára ismeretlen asszony nevére kötötte a nagy összegű életbiztosítást. Joseph segíteni akar Allie-nek és együtt kezdenek nyomozni a halottnak hitt férj után, amikor kiderül, hogy Jake kettős életet folytatott, és egy másik városban jelenleg is épségben és egészségesen él másik felesége, Suzy és két gyermeke mellett. Allie felkeresi a családot, és szembesíti tettével Jaket, de ezután még szörnyűbb dolgokra is fény derül…

Az izgalmakban és fordulatokban bővelkedő regényt a lélektani krimik kedvelői értékelni fogják.

(Forrás: kello.hu)