11.22.63

Szerző
King, Stephen

Jelzet: K 46

Stephen King, aki eleddig a horror műfajában alkotott (méghozzá olyan színvonalon, hogy ma már élő klasszikusnak számít), ezúttal egy másik - bár rokon - kategóriában, a misztikus sci-fiben próbálta ki magát.

Története főhőse egy középiskolai irodalomtanár, Jake Epping, aki is esti gimnáziumban oktat, hogy kiegészítse a keresetét. Épp egy iskolaév lezárása után Jake-et az egyik legjobb barátja, a helyi étkezde tulajdonosa, Al Templeton megdöbbentő titokba avatja be: az étterme hátsó részében van egy portál, ami bő ötven évvel korábbi időbe, pontosan 1958. szeptember 9, délelőtt 11 óra 58 percre vezet vissza. Miután Jake kipróbálja az átjárót, és az valódinak bizonyul, csak úgy zakatolnak a fejében a gondolatok. Például mi lenne, ha valamilyen módon megakadályozná a vietnami háborút, vagy Martin Luther King meggyilkolását. Vagy netán azt, hogy Lee Harvey Oswald agyonlője Kennedy elnököt...  A merész ötleteket vakmerő tett követi: Jake George Amberson álnéven visszalép a múltbeli Amerikába, hogy átírja a történelmet.

A lebilincselően izgalmas, letehetetlen regény nem pusztán zseniális időutazás és váratlan fordulatokban gazdag történet, hanem a véletlenről, a választásainkról és a sorsról szóló tűnődés is.

Forrás: www.kello.hu