Magad, uram

Szerző
Fa Nándor

Jelzet: 797 F 10

A nyolcvanas évek derekától kezdve Fa Nándor azon kevesek közé tartozik, akinek az ország egy emberként szurkol, s akit egy emberként tud ünnepelni. Ő minden kétséget kizáróan a sós vizek szelésére született: óceáni szólóvitorlázóként világszinten is jelentős sikereket ért el, több alkalommal szelte át az Atlanti-óceánt, ötször került meg a Földet (a kiemelten veszélyes Horn-fok megkerülésével), és a 2016/17-es szezonban immár harmadszor indult a Vendée Globe nevű versenyen, amelynek lényege, hogy az indulóknak mindenfajta segítség igénybe vétele és megállás nélkül kell körbekerülni a Földet. Mindezt négy saját tervezésű és építésű hajó fedélzetén teljesítette: az első ezek közül a (ma már igazi legendának számító) Szent Jupát volt, amit az Alba Regia, a Budapest, majd a Spirit of Hungary követett, mely utóbbi a mai napig szolgálja őt.

A jelen kötetben Fa Nándor önéletrajzát olvashatjuk, amelyben ez alkalommal nemcsak a bajnok, a magányos óceánjáró mutatkozik be, de az ember is. Időrendben haladó írásában beszél családi hátteréről, székesfehérvári gyermek- és ifjúkoráról, sportpályafutása kezdeteiről, és természetesen minden jelentős útjáról, egészen a közelmúltig bezárólag.

A mű mindenkit érdekelhet, aki érdeklődik Fa Nándor személye és sportkarrierje, valamint a legmagasabb szintű vitorlázás iránt.

(Forrás: kello.hu)