Férfi és női kapcsolatok : a nemek közti harmónia megteremtéséről

Szerző
John Gray

Jelzet: 613.8 G 62

Amióta megjelent John Gray A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek című könyve, azóta ő a hivatalos képviselője a férfiak és nők alapvető különbözőségét hangoztató lélektani-életvezetési irányzatnak.

Hasonlóan korábbi köteteihez, ebben a művében is a nemek közötti differenciákat elemzi, boncolgatja, nő és férfi radikálisan más pszichológiai beállítottságával magyarázva a jelenséget, elsősorban azt illetően adva jó tanácsokat, hogy mégis miként lehetséges a harmonikus, kölcsönösen örömet szerző kapcsolat kiépítése a felek között. Egyebek mellett olyanokról esik szó, mint a másik - "idegen lény" - megszeretése, a kapcsolatépítés fokozatai, a férfiak és nők közötti különbségek ebben és abban, hogy miként látják a világot (teljesen máshogy), hogyan reagálnak stresszre, milyen módszerekkel tudják újra megtalálni belső egyensúlyukat.

A folytatásból kiderül, hogy a nők miért érzik gyakorta, hogy nem szeretik őket - a férfiak elismerésre, a nők inkább figyelmességre vágynak -, milyen jellemzői vannak a kiteljesítő kapcsolatoknak, hogy adjunk és kapjunk érzelmi támogatást, melyek az elsődleges érzelmi szükségleteink. A jó kapcsolatokon dolgozni kell, de ez a munka könnyebb, ha olyan szakértő tanácsaira támaszkodhatunk, mint John Gray.

(Forrás: kello.hu)